Informatie over rolluiken/ prijzen Markant Zonwering 's-Hertogenbosch

Informatie over rolluiken / prijzen

Rolluiken bij Markant zonwering zijn een zeer rendabele investering! Zeker nu met de nieuwe Solar rolluiken

 

Voor prijzen van rolluiken klikt u hier  Offerte button

Informatie rolluiken

Warmte en kou isolatie, geluidsisolatie, verduistering, inbraakvertragend en bescherming van kozijnen, allemaal eigenschappen van het aluminium rolluik. In de winter houden de rolluiken de kou van het glas waardoor er op de energiekosten bespaard wordt. Op warme zomerdagen blijft u huis lekker koel, de rolluiken houden de warmte buiten en voorkomen ook nog verkleuring van uw spullen omdat ze de UV straling tegenhouden.
Doordat de rolluiken in gesloten stand uw kozijnen beschermen wordt ook van uw schilderwerk en kozijn de levensduur verlengd.Ook een groot voordeel is dat uw slaapkamers op ieder gewenst tijdstip te verduisteren zijn.Een rolluik is leverbaar in een aantal standaard kleuren, de rolluik kasten en geleiders zijn ook op iedere gewenste ralkleur te moffelen.

Techniek van rolluiken

Rolluiken bestaan extrusie(getrokken) aluminium profielen. Aluminium is een zeer licht materiaal, waardoor het gemakkelijk is in de bediening. Aluminium is bekend om zijn duurzame en weerbestendige eigenschappen, het zal bijvoorbeeld zijn sterkte niet verliezen onder invloed van UV straling zoals een kunststof rolluik. De dubbelwandige aluminium rolluik lamellen worden voorzien van een isolerende schuimvulling.

De rolluik lamellen zijn dubbel gemoffeld. Rolluiken hebben een ventilatie stand, de lamellen zijn aan de bovenzijde voorzien van gaatjes waardoor er toch nog een kleine hoeveelheid licht en lucht door het rolluik pantser heen komt. De lamellen zijn per stuk gearreteerd waardoor ze onderling niet kunnen verschuiven. De rolluiken zijn ongevoelig voor stof en vocht door de roestvrije industrielagers die stabiel en geruisloos op- en afrollen. De dikwandige stalen buis waar het pantser oprolt is voorzien van ophangveren. Deze ophangveren zijn bevestigd aan het rolluik panster. De sterk geextrueerde aluminium onderlat zorgt ervoor dat het pantser goed zakt. De onderlat is voorzien van een rubber strip en zorgt er ook voor dat het rolluik goed afsluit aan de onderzijde.

Kwaliteit van rolluiken

Rolluiken zijn er in verschillende soorten. De verschillen zitten hem in de de dikte van het lamel, hoogtes, lak en gebruikte onderdelen.De kwaliteit van een rolluik is afhankelijk van het pantser type en merk rolluik hiervoor kunt u in onze webshop de verschillende rolluiken bekijken of een bezoek brengen aan onze showroom in Den Bosch.

De geleiders van de rolluiken zijn standaard voorzien van rubbers, bij de beste rolluiken zijn de rolluik geleiders voorzien van borstels om de isolatiewaarde en de mate van vuilafstoting van het rolluik te verhogen. Deze nylon borstels staan tevens garant voor het geluidloos op en neer gaan van het solide rolluik pantser.

Verschillende kasten van de rolluiken

Rolluiken worden standaard geleverd met een afgeschuinde kap maar ook een ronde of vierkante rolluikkast is mogelijk. De ronde rolluikkasten zijn zelfs combineerbaar met ronde geleiders. Speciale inbouw kasten om de rolluiken helemaal uit het zicht te verwerken zijn ook leverbaar. Deze inbouw kasten zijn van kunststof en alleen toe te passen bij het plaatsen van nieuwe kozijnen of bij de bouw van uw woning.

Verschillende maten lamellen van de rolluiken

Rolluik pantsers zijn er in veel verschillende hoogtes en diktes. De minst hoge rolluik lamel in het rolluiken assortiment van Markant zonwering is de MKline economie elegance 35 mm. Deze lamel is speciaal ontwikkeld om de kast van het rolluik zo klein mogelijk te houden. De lamel is minder stabiel op grote maten en zal enige mate van buiken vertonen( bollingen onder in het pantser door het gewicht). De hoogste rolluik lamel gebruikt in het rolluiken assortiment van Markant zonwering is de 77 mm rolluik lamel. Deze rolluik lamel gebruikt om grote puien af te dekken of als rolpoort garagedeur. Voor de verschillende rolluik lamelmaten kunt u kijken in onze webshop of een bezoek brengen aan de showroom van Markant zonwering Den Bosch

Bediening van de rolluiken

Rolluiken zijn op vele verschillende manieren bedienbaar. Bandbediening, koordbediening, staaldraadwindwerk bediening, draaistang bediening, en natuurlijk de electrische bediening. Tegenwoordig word bij de aanschaf van rolluiken steeds vaker gekozen voor electrische bediening. De buisvormige motor wordt volledig ingebouwd in de oprolbuis van uw rolluik. Om de buis wordt vervolgens hetrolluik pantser gewikkeld. De 230 V motor wordt in werking gesteld via een door u bediende (draadloze) schakelaar. Met het Solar rolluik hoeven er zelf geen gaten naar binnen te worden geboort voor bekabeling van het rolluik.
De voordelen die electrische bediening biedt zijn;

* Makkelijke bediening van de rolluiken
* Beter inbraak vertraging van de rolluiken door gebruik te maken van anti optilveren
* Geen klapperende lamellen bij harde wind door de anti optilveren
* Minder geluid bij het op en neer laten van de rolluiken door de gelijkmatige bediening door de motor.
* Minder slijtage van het rolluikpantser door de gelijkmatige bediening door de motor.

Somfy motoren voor rolluiken

De beste motoren die gebruikt worden bij assemblage van rolluiken zijn de Somfy Oximo en Ilmo motoren. De Somfy Ilmo en Oximo motoren verlengen de levensduur van uw rolluiken doordat ze voorzien zijn van Anti optil veren. De anti optil veren hebben als voordeel dat het pantster van het rolluik;
Stilstand bij obstakel. Het rolluik stopt direct als een obstakel, bijvoorbeeld een openstaand raam, het omlaag gaan verhindert.
Bescherming tegen vorst. Bij vastgevroren rolluik lamellen zal de motor direct stoppen ter voorkoming van schade aan het rolluik.
Automatische correctiefunctie. Onderhoud op de eindafstelling van de motor is niet meer nodig. Het rolluik zal altijd perfect sluiten.
Inbraakwerend. Bij toepassing met de speciale Somfy anti-optilveren, wordt het geforceerd optillen van uw rolluik pantser(bijvoorbeeld bij een inbraak-poging) sterk bemoeilijkt.

Solar rolluik motor voorzien van zonne-energie

Omdat de motor van het solar rolluik zich zelf oplaad is er geen bedrading nodig en hoeft er dus niet geboord te worden door muur of kozijn.  De motor van het solar rolluik bespaart energie door gebruik te maken van zonne-energie en dat verlaagd de energie kosten. Kijk hier voor meer informatie

Draadloze bedienings mogelijkheden voor rolluiken

Somfy heeft een ruime keuze in draadloze bedieningen voorzien van de RTS technologie of de nieuwe Io. Voor de ruime keuze aan draadloos bedieningsgemak van Somfy kijkt u in de webshop of u kunt u laten adviseren in de showroom van Markant zonwering Den Bosch. . U kunt hierbij denken aan tijdschakelaars, afstandsbedieningen en zonne sensoren voor het solar rolluik of het Solar screen.

Met de dynamische Isolatie van Somfy bespaart u energie in winter en zomer.Hoe werkt het ?

Zowel in de winter als in de zomer bestuurt de Somfy Dynamische Isolatie automatisch de gemotoriseerde rolluiken met behulp van sensoren en tijdklokken. Zodra de zon schijnt gaan de rolluiken automatisch naar beneden. Hierdoor blijft uw kamer koel en hoeft u minder vaak uw airco aan te zetten. In de zomer kan de binnentemperatuur met 9°C dalen*. De rolluiken gaan automatisch open om te profiteren van de natuurlijke warmte van de zon. Hierdoor wordt uw energie-rekening verlaagd. De rolluiken gaan automatisch dicht als de nacht valt, dit om de warmte zoveel mogelijk in huis te houden.

Visueel comfort: onderdrukking van schittering en ongewenste reflecties op uw TV en computerschermen.

Natuurlijke ventilatie: via een rolluik met open lamellen, programmeerbaar via de «my» functie, kunt u zorgen voor de nodige lucht- circulatie. Bescherming van uw interieur: beschermt vloeren, tapijten en meubels. In de winter kunt u tot 10% tegen de invloed van de zon.* Bron : studie van Physibel, uitgevoerd door ES-SO European Solar Shading Organization, Brussel

Waarom kiezen voor electrische bediening van Somfy?

De motoren van Somfy zijn grondig getest conform alle Europeseveiligheidsnormen en richtlijnen. Somfy motoren zijn exclusief ontworpen om vele duizenden gebruikscycli te doorstaan onder de moeilijkste weersomstandigheden.Somfy hanteert een garantie van 5 jaar op motoren en besturingen ten aanzien van klanten installateurs en fabrikanten.De motoren van Somfy zijn grondig getest conform alle Europese veiligheidsnormen en richtlijnen. Somfy motoren zijn exclusief ontworpen om vele duizenden gebruikscycli te doorstaan onder de moeilijkste weersomstandigheden.  Natuurlijk geld dit ook voor alle Solar motoren en zonwering

Verschillende merken rolluiken

Markant Zonwering heeft diverse merken rolluiken in het assortiment, hierbij kunt u denken aan MKline rolluiken, Verano RV 40 rolluik, Verano RV 42 rolluik, Verano RV 45 rolluik, Heroal rolluiken, Solar rolluiken en diverse andere rolluik merken. Voor uitgebreide informatie en advies over de zonwering en rolluiken van Markant Zonwering kunt u onze showroom bezoeken, waar u onder het genot van een kop koffie of thee de producten kunt bekijken. Hierna zullen wij voor u een offerte samenstellen aan de hand van u specifieke wensen.

 

Als u naar onze showroom komt voor een offerte, zorg dan dat u maten en  foto's meeneemt zodat wij de benodigde informatie hebben om een goede offerte samen te stellen. 

 

offerte rolluiken button