Rolluiken open of dicht bij storm

storm

Rolluiken open of dicht bij storm

De vraag of rolluiken geopend of gesloten moeten zijn wordt regelmatig gesteld. Wat moet je nu doen met de rolluiken als je weet dat er zware storm op komst is. Natuurlijk is dit afhankelijk van veel factoren. Als het rolluik niet op de begaande grond gemonteerd is maar op de eerste verdieping of hoger geeft dat natuurlijk een ander risico met storm en harde wind.

Of u vrijstaand woont op een landelijke plek of in een woonwijk maakt natuuriljk ook veel verschil met de storm belasting  en de afmeting van een rolluik is natuurlijk ook erg belangrijk. Een rolluik van minder dan 1 m2 zal minder snel schade oplopen dan een rolluik van meer dan 3 meter breed. De kwalitieit van de rolluiken die u aangeschaft heeft is ook van belang want in de dikte van het aluminium zit veel verschil en dus ook in de stormvastheid van rolluiken.

Wij adviseren onze klanten om het rolluik bij zware storm in de bak te rollen. Het half open laten staan van een breed rolluik op locaties waar de wind vrij spel heeft, is alitijd risicovol dit omdat de wind achter het rolluik kan slaan, bijvoorbeeld op een dakkapel.

Indien het rolluik niet aangeschaft is bij Markant zonwering zult u deze informatie in moeten winnen bij u eigen rolluiken of zonwering leverancier.

Voor meer informatie over stormschade verwijzen wij u naar de

informatie pagina over stormschade

Voor meer informatie van rolluiken verwijzen wij u naar de

informatie pagina over rolluken

Voor prijs informatie van rolluiken verwijzen wij u naar de

prijsinformatie vinden over rolluiken


rolluik


Markant zonwering ´s-Hertogenbosch de specialist in zonwering rolluiken en buitenleven