Veranda en Pergola zonwering Verano

Verano veranda zonwering

 

Met de Verano veranda zonwering of pergola zorg je voor verkoeling

Een Veranda zonwering is te vergelijken met de werking van een zonnescherm. Een zonwering doek wat zicht voor de verwarmende UV-straling van de zon plaatst en zo verkoeling brengt in de ruimte onder het zonwering doek. Het grote verschil tussen een Verano zonnescherm en een Verano verandazonwering is dat een veranda zonwering op een constructie staat terwijl een zonnescherm aan de muur bevestigd wordt. De verandazonwering kan bijvoorbeeld op of onder een veranda ook wel een serre genoemd geplaatst worden hierdoor wordt een veranda zonwering ook wel serre-zonwering genoemd. Ook kan de Verano veranda zonwering op of onder een lichtstraat worden geplaatst. Natuurlijk kan er ook voor een zelfdragend systeem zoals de Verano Tumba pergola zonwering worden gekozen.

 
Vraag hier offerte aan offerte button

Het comfort van een Verano veranda zonwering

Het creëren van een beschutte plek op het terras is voor de meeste consumenten de reden om een Verano terrasoverkapping aan te schaffen.  Met een terrasoverkapping kun je namelijk vroeg in het voorjaar maar in het najaar extra van de tuin genieten. Of er nu een regenbui de kop op steekt of een frisse wind waait je terrasoverkapping van Verano zorgt dan voor beschutting. Echter met de zomerse dagen waar de zon volop schijnt kan de temperatuur onder je terrasoverkapping flink toenemen. Door voor een Verano verandazonwering te kiezen zorg je dat de temperatuur comfortabel blijft onder de serre of terrasoverkapping. Natuurlijk geld dit ook voor een lichtstraat, een Verano verandazonwering biedt ook daar het nodige comfort. Of de keuze nu valt voor een Verano veranda zonwering onder of op de lichtstraat of terrasoverkapping.
 

Verano veranda zonwering voorbeelden

 

De verschillende types Verano verandazonwering

Een veranda zonwering op de bovenzijde V610 - Oslo

Een Verano verandazonwering die aan de bovenzijde van je overkapping geplaatst wordt zorgt er voor dat de lichtinval en de warmte geweerd wordt nog voordat deze je terrasoverkapping bereiken. Een veranda zonwering aan de bovenzijde zorgt dus voor de optimale warmtewering. Bediening van een veranda zonwering aan de buitenkant wordt altijd bediend met een motor.

 

Een verandazonwering aan de onderzijde V612 - Hamar

Een Verano veranda zonwering aan de onderzijde heeft het voordeel dat je zonweringdoek beschermt is tegen weersinvloeden. Hierdoor heb je minder kans dat vocht en vuil het doek aantasten en dat het dus zichtbaar wordt op het zonweringdoek. De warmtewering met een veranda zonwering aan de onderzijde is minder efficiënt dan een verandazonwering aan de bovenzijde. Het zonweringdoek geeft wel meer sfeer in de veranda of serre. Een verandazonwering aan de onderzijde van je terrasoverkapping wordt ook met een motor bediend.

 

Een veranda zonwering balein V650 - Tallinn

Een Verano veranda zonwering met baleinen hangt het zonwerende doek sfeervol gedrapeerd aan de onderzijde van de overkapping. Hierdoor wordt het zonlicht geweerd en het geeft meteen een gezellige twist aan je terras. De Verano balein zonweringen zijn leverbaar met een screendoek uit de  Verano collectie. De balein zonwering wordt handmatig bediend door middel van een koordbediening.

 

Verandazonwering op staanders V642 - Tumba of V640 - Odense

Stel je hebt geen veranda of overkapping in je tuin of terras? Dan kan je kiezen voor een veranda zonwering op staanders, ook wel een pergola genoemd. Doordat dit veranda zonwering systeem is uitgevoerd met aluminium staanders creëer je een combinatie van een terrasoverkapping en een verandazonwering. Door de degelijk uitgevoerde constructie van deze Verano pergola zonwering kun je namelijk enorme oppervlakten overspannen. Deze zonwering wordt ook met een motor bediend.

 

 Vraag hier offerte aan offerte button

 

Veranda zonwering Verano voorbeelden

Verano veranda zonwering biedt natuurlijk de perfect oplossing

De glas of polycarbonaat platen van de Verano terrasoverkapping weren niet alle warmte en zonnestralen. Hierdoor komt het voor dat het licht wat naar binnen valt kan weerkaatsen op de ramen of meubels die in de serre of veranda staan. De  Verano veranda zonwering biedt natuurlijk de perfect oplossing om deze hinderlijke lichtval te stoppen. De meeste verandazonwering worden geleverd met een elektrische motor. Wat fijn is het dan als je hinder van de zon hebt je eenvoudig de veranda zonwering bediend met de afstandsbediening, smartphone of schakelaar.

Een uitgebreid pakket zonweringdoekken in de Trend en Urban colors collectie van Verano

Het zonweringdoek van de Verano verandazonwering is natuurlijk buiten de zonwerkende functie ook verkrijgbaar in een uitgebreid pallet prachtige kleuren. Mede met de kleur van het zonwering doek wordt de sfeer in de veranda of serre bepaald. Combineer nog de kleur van het aluminium van je overkapping met de kleur van het zonwering doek om kies het in dezelfde stijl als de kozijnen. Beniewd naar de kleuren van de zonwering doeken? Bekijk hier de PDF Trend- en Urban Colors

 

 Verano overzicht garantie, maatwerk en aluminium

Meer informatie over Verano veranda zonwering

Voor meer informatie of prijzen kun onze showroom bezoeken waar iemand van ons verkkoop team je onder het genot van een kop koffie de prachtige collecties en showroom modellen kunnen tonen. Onze showroom is te bezoeken op afspraak.