Buitenjaloezieën

Buitenjaloezieën

Buitenjaloezieën

Buitenjaloezieën bieden klimaatbeheersing op hoog niveau. Ze kunnen, afhankelijk van de weersomstandigheden, opgetrokken of neergelaten worden. Door het verstellen van de lamelhoek kan naar behoefte direct zonlicht worden geweerd en natuurlijk daglicht worden toegelaten.

 

Warmteregulering van de buitenjaloezie

De buitenjaloezie is het meest effectieve zonweringsysteem dat aan de buitenzijde te monteren is. Bij een lamelhoek van 62° geïnstalleerd voor blank isolatieglas, zal slechts 10 % van de totale zonnewarmte in de ruimte doordringen. In de winter worden verwarmingskosten gereduceerd door de hoeveelheid toegelaten zonnewarmte juist naar wens te verhogen. Door de hoeveelheid daglicht te reduceren wordt warmte van de zon geweerd. Buitenjaloezieën zijn nauwkeurig in te stellen zodat de hoeveelheid daglicht die in de ruimte wordt toegelaten kan worden aangepast aan uw eigen behoeften. Door de lamelhoek van de buitenjaloezie te verstellen, wordt de lichtintensiteit in de omgeving van het raam verminderd.

 

80-s buitenjaloezie

De 80 mm lamel is een stevige buitenjalozie die veel wordt toegepast. De 80 mm lamel is voorzien van gekraalde langszijden. Het bandmateriaal is geprepareerd met het Anorcoat® conversie coating systeem, in kleur gemoffeld met polyester verf.  

De buitenjaloezie kan optioneel worden voorzien van manchetten in elke lamel, ter verankering van de lamel aan het ladderkoord. De bovenbak is gerolvormd verzinkt stalen U-vormig profiel, met daarin een onderhoudsvrij tuimel- en hijsmechanisme. Het geëxtrudeerd, geanodiseerd, aluminium profiel met deksel en UV bestendige kunststof eindkappen is ook optioneel.

De bediening kan handmatig voorzien worden van een binnen slingerstang. Het drijfwerk is aan het einde van de bovenbak geplaatst en wordt bediend met een slingerstang om neer te laten, op te halen en te tuimelen. De slingerstang is door middel van een doorvoer met het zelfremmende drijfwerk verbonden. Door toepassing van frictieveren in de spoelhuizen wordt zelfstandig tuimelen van de lamellen voorkomen. Natuurlijk is de 80 mm lamel ook elektrisch te bedienen.

De onderlat is gemaakt van een geëxtrudeerd aluminium profiel, blank geanodiseerd of in kleur gepoedercoat voorzien van UV bestendige kunststof eindkappen. Zijgeleiding door voorgerekte roestvast stalen kabels, ø 3 mm, met UV bestendige polyamide ommanteling.

 

88-z buitenjaloezie

De 88 Z-vormige lamel is de meeste robuuste, windvaste en sterke buitenjaloezie. De Lamel breedte is 88 mm, Z-vormig met gekraalde langszijde en eenzijdig ingerolde UV bestendige kunststof pees ter voorkoming van contactgeluid en voor betere lichtafsluiting.

Het bandmateriaal is geprepareerd met het Anorcoat® conversie coating systeem, in kleurgemoffeld met polyester verf. De lamellen worden door een koord met aangegoten bolgewrichten aan elkaar verbonden. Dit koord heeft een voorgeprogrammeerde koordloop, waardoor er geen koord tussen de lamellen kan komen.

De bovenbak is gerolvormd verzinkt stalen U-vormig proefiel, met daarin een onderhoudsvrij tuimel- en hijsmechanisme. De handmatig bediende jaloezie is geschikt voor buitengebruik, en voorzien van een binnen slingerstang. Natuurlijk is de buitenjaloezie ook elektrisch bedienbaar. De onderlat is van geëxtrudeerd aluminium profiel, blank geanodiseerd of in kleur gepoedercoat voorzien van UV bestendige kunststof eindkappen.

De zijgeleiding is met geëxtrudeerde aluminium profielen, 26 x 42 mm, gemonteerd op verstelbare aluminium afstandhouders. De 88 Z-vormige lamel is de meeste robuuste, windvaste en sterke buitenjaloezie.